Brandveiligheid zonnepanelen

goede-zonnepanelen-installatie

De titel zegt het eigenlijk al, in dit artikel gaan we het hebben over het brandgevaar van zonnepanelen. Waarom wordt de brandveiligheid van zonnepanelen besproken, wat doet MNzonnepanelen.com aan de brandveiligheid van zonnepanelen en wat zijn uw risico’s. Dit zijn een aantal punten waar we het over gaan hebben in dit artikel.

In 2018 zijn er verschillende branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij MNzonnepanelen.com hebben wij nog nooit te maken gehad met een brandgeval. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat de oorzaak van deze branden is gekomen door een slechte installatie, het is namelijk zo dat het mogelijk is om 99% van de brandbaarheid te voorkomen door een juiste installatie. MNzonnepanelen.com werkt ENKEL met gecertificeerde installatie monteurs die dagelijks zonnepanelen installeren en op de hoogte zijn van de nieuwste en beste technieken. De overige 1% kans houdt u van ons te goed later in dit artikel..

Is er brandgevaar bij zonnepanelen van MNzonnepanelen.com

Zoals belooft komen wij nu terug op de 1% kans die wij stellen bij de brandbaarheid. De 1% kans die er is komt omdat je werkt met elektriciteit. Als de zonnepanelen van een betrouwbaar merk zijn en zijn geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur is de kans dat er brand gaat ontstaat nihil. Daarnaast bieden wij ook Micro Omvormers aan, het aantal watt wat er dan nog op uw zonnepanelen staat kunt u vergelijken met de stroom die op uw stopcontact staat in uw eigen woonkamer. U kunt tijdens het invullen van uw gegevens in onze ‘’offerte-tool’’ makkelijk aangeven of u hier interesse in heeft.

enphase-micro-omvormer

Welke zonnepanelen zijn niet brandgevaarlijk

Zoals eerder gezegd is of zijn er niet bepaalde merken aan te wijzen die een hogere kans hebben op brand. Wat wij met zekerheid kunnen zeggen is dat er van onze merken (Trina Solar, JinKo Solar en LG Solar) die wij hebben geleverd en geïnstalleerd nog nooit brand is ontstaan. Deze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit, hebben een betrouwbaar rendement en hebben een garantie op een lange levensduur. Dankzij onze hoge kwaliteitsnormen en onze gecertificeerde installateurs kunnen wij u veilige zonnepanelen garanderen en is het enige waar u zich druk over hoeft te maken enkel de opbrengst!

4 tips om de brandveiligheid van zonnepanelen te waarborgen

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de veiligheid van uw zonnepanelen optimaal te waarborgen;

1. Kies altijd voor een gecertificeerde installateur, als u via MNzonnepanelen.com werkt hoeft u hier uiteraard niet over na te denken. Wel raden wij dringend aan om uw zonnepanelen in ieder geval niet te laten plaatsen door een ‘’gewone’’ dakbedekker.

2. Kies voor zonnepanelen van een betrouwbaar merk, zoals eerder vermeld werken wij enkel en alleen met merken die net als ons hoge kwaliteitsstandaarden heeft. Extreem goedkope merken is natuurlijk verleidelijk, maar u doet niet alleen een duurzame investering, maar ook een financiële investering. MNzonnepanelen.com wordt door meerdere klanten en kanalen, zoals onder andere Offerte.nl geprezen voor de prijs-kwaliteitsverhouding.

3. Wat natuurlijk geldt voor een betrouwbaar merk zonnepanelen, geldt natuurlijk ook voor de omvormers, onderbouwsysteem en bekabeling. Maakt u zich geen zorgen, u kunt bij ons direct een gratis een offerte aanvragen die onze experts persoonlijk op uw wensen aanpast en als extraatje.. u ontvangt de aangevraagde offerte binnen 1 werkdag!

4. Wij bieden tegenwoordig ook Micro Omvormers aan, dit betekent dat ieder individueel zonnepaneel is voorzien van een (kleine) omvormer, hierdoor ontstaat er gelijk spanning en is de kans op brand nihil. Als u hier geïnteresseerd naar bent, kunt u dit gemakkelijk aangeven tijdens het invullen van uw offerte.

Tot slot

Zoals altijd eindigen wij met een conclusie en in dit artikel moeten we natuurlijk een beetje oppassen met wat we zeggen. Zonnepanelen zijn de laatste jaren natuurlijk steeds populairder geworden en hierdoor lijkt het misschien alsof er heel veel branden zijn geweest, maar dit is natuurlijk een vertekent beeld. Als u de zonnepanelen laat installeren door een betrouwbaar bedrijf en laat installeren door een gecertificeerde installateur, is de kans op problemen nihil.

Reactie plaatsen

Bereken binnen één minuut uw besparing

U bespaart gemiddeld zo'n € 750,- per jaar!